Borstvoeding, aangeboren afwijkingen, verworven pathologie en aanlegproblemen

Als kraamverzorgende begeleidt je gezinnen in de eerste twee weken van de pasgeborene. Het begeleiden van (borst)voeding is daarvan een belangrijk onderdeel. Soms verloopt borstvoeding voorspoedig, soms is er meer begeleiding van de kraamverzorgende nodig.

Borstvoeding, aangeboren afwijkingen, verworven pathologie en aanlegproblemen

Als kraamverzorgende begeleidt je gezinnen in de eerste twee weken van de pasgeborene. Het begeleiden van (borst)voeding is daarvan een belangrijk onderdeel. Soms verloopt borstvoeding voorspoedig, soms is er meer begeleiding van de kraamverzorgende nodig.

150.00
150.00

Omschrijving

Als kraamverzorgende begeleidt je gezinnen in de eerste twee weken van de pasgeborene. Het begeleiden van (borst)voeding is daarvan een belangrijk onderdeel. Soms verloopt borstvoeding voorspoedig, soms is er meer begeleiding van de kraamverzorgende nodig. Bijvoorbeeld als er sprake is van aangeboren afwijkingen bij moeder en/of kind, bij verworven pathologie en/of bij aanlegproblemen. In deze scholing leren we je hoe in zo’n situatie de borstvoeding kan begeleiden.

Na het doorlopen van de training “Borstvoeding bij aangeboren afwijkingen, verworven pathologie en aanlegproblemen” kent de deelnemer de meest voorkomende aangeboren afwijkingen en variaties, verworven pathologie en aanlegproblemen en het beleid volgens de huidige en nieuwste kennis en theorie. Na de training is de deelnemer in staat problemen rondom borstvoeding en aanleggen te begeleiden, zowel hands-on als hands-off, met kennis en vaardigheden. Bovendien weet ze pathologie te signaleren en de juiste hulp in te schakelen, volgens de huidige en nieuwste protocollen.”

Leerdoelen

Tijdens de training:

-Leren deelnemers veelvoorkomende en grote aangeboren afwijkingen/variaties kennen, welke gevolgen die hebben voor de borstvoeding en hoe ze ermee om kunnen gaan (zoals tubulaire borsten, down syndroom, schisis en verkorte tongriem)

-Leren deelnemers veelvoorkomende verworven pathologie herkennen en welke gevolgen deze hebben voor de borstvoeding en hoe ze ermee om kunnen gaan (zoals kloven, stuwing, mastitisspectrum pathologie, onder- en overproductie en early-feeding-skills m.b.t. premature en/of dysmatuur kindje, spruw, een kindje met hoofdpijn of misselijkheid bijvoorbeeld)

-De deelnemers leren veel aanlegproblemen herkennen, leren wat deze problemen kunnen betekenen en wat ze eraan kunnen doen (zoals klakken, loslaten en klemmen)

 

Uitvoering

Dit is een klassikale scholing met interactie tussen de lactatiekundige en de deelnemers. Er worden vaardigheden geoefend waarbij gebruik wordt gemaakt van (inter)actieve werkvormen. Er is veel ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

 

Accreditatie

Deze scholing is door het KCKZ geaccrediteerd voor 6 accreditatiepunten

  • 2019-systematiek: 6 punten in categorie A (subcategorie A1, borst)voeding verdieping)
  • 2023-systematiek: 6 punten in onderdeel B (sub-onderdeel B1, borstvoeding pasgeborene)

 

Incompany

Wil je deze scholing liever volgen op de locatie van jouw organisatie? Dat kan! Vanaf 8 deelnemers kan de trainer de klassikale les(sen) ook op jouw gewenste locatie geven. Voor een prijsopgave voor groepen en/of in-companyscholing, mail ons, info@hcponline.eu

We Care College opleidingen

Met passie voor het vak en het onderwijs leren onze vakkundige docenten en trainers je graag alles over de (kraam)zorg.

We Care College biedt opleidingen en bij- en nascholingen aan voor werknemers in de geboortezorg, kinderopvang en zorgprofessionals. De bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). 

Ons onderwijsaanbod richt zich op:

-Gediplomeerde kraamverzorgenden

-Medewerkers in de geboortezorg

-Zorgprofessionals

 

Wij zijn bereikbaar via 06 1566 8223. Op maandag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur zijn we ook via whatsapp bereikbaar op dat nummer.

Alle opleidingen van We Care College opleidingen

Eisen

Gediplomeerd en praktiserend kraamverzorgende

Ratings