Hyperbilirubinemie

In deze scholing leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren.

Hyperbilirubinemie

In deze scholing leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren.

39.95
39.95

Omschrijving

Hyperbilirubinemie / geelzien

Bilirubinemie komt het meeste voor in de eerste paar dagen na de geboorte. De kans dat het voorkomt in de kraamweek is dus zeer aanwezig. Maar hoe signaleer je het geelzien en wanneer is het zorgelijk en moet je verdere stappen ondernemen? Wanneer wordt bilirubinemie hyperbilirubinemie?

In deze scholing leer je wat bilirubinemie is, hoe het ontstaat en hoe het kan omslaan naar hyperbilirubinemie. Het is belangrijk om te weten wat normaal is, om een afwijking te signaleren.

In de kraamweek heb je een belangrijke rol om vroegtijdig afwijkingen te signaleren en hiernaar te handelen. Deze training geeft je houvast, signalen om op te letten en de nazorg te kunnen bieden aan een pasgeborene. Je kunt ouders begeleiden in het traject van controle en behandeling.

Bovenal weet je na afloop van deze scholing dat preventie voorop staat!

Hoe werkt deze e-learning:

De e-learning bestaat uit een werkboek waarin de lesstof staat en een aantal toetsen. Die vind je helemaal onderaan deze pagina. Je doorloopt één voor één de modules in je werkboek. Lees de stof goed door voordat je de toetsvragen maakt. Als je alle modules hebt doorlopen en alle moduletoetsen gemaakt hebt, maak je de eindtoets. Je mag de moduletoetsen oneindig herhalen. De eindtoets mag je twee keer herkansen. Naast de eindtoets maak je ook een casusopdracht. Deze wordt door de trainer beoordeeld. Je slaagt voor de scholing als je zowel de eindtoets als de casusopdracht goed maakt.

Coachingsgesprek

De e-learning bevat veel informatie en de aard van de leerstof kan ook persoonlijke gevoelens bij je losmaken. Daarom krijg je halverwege de training de mogelijkheid om een coachingsgesprek met je trainer in te plannen voor een coaching via video. Gegevens voor het inplannen van het coachingsgesprek ontvang je later.

 

Toets en certificaat

Aan het einde van elke module doorloop je een toets. De scholing sluit je af met een eindtoets en een casusopdracht. De trainer beoordeelt het eindresultaat. Als je bent geslaagd, schrijven we de accreditatiepunten bij en ontvang je het deelnamecertificaat.

 

Resultaat

Na het behalen van het certificaat kun jij:

-Omschrijven hoe bilirubinemie ontstaat

-Bilirubinemie signaleren

-Handelen om bilirubinemie te voorkomen

-Nazorg bieden

 

Accreditatie

Er worden voor deze scholing 3,5 accreditatiepunten van het KCKZ toegekend.

  • 2019: Categorie A (subcategorie A9)
  • 2023: Onderdeel B (sub-onderdeel B2)

 

Voorwaarden voor een in-company training:

  • U zorgt voor een passende ruimte waar de training gegeven kan worden.
  • De ruimte is voorzien van tafels en stoelen voor alle deelnemers en de trainer(s).
  • De ruimte is voorzien van een beamer en flipover.
  • De ruimte is voorzien van een tafel waarop de trainer haar werkmaterialen kan plaatsen en er is een stopcontact aanwezig tbv de laptop.
  • De ruimte is geschikt om de actieve werkvormen die ingezet worden tijdens de trainingen te faciliteren (voldoende vrije ruimte).
  • Koffie/thee/water/lunch worden door u verzorgd (ook voor de trainer(s)) en zijn voor uw rekening.
  • Wij brengen geen reiskosten of reistijd voor de trainer(s) in rekening.
  • Het minimumaantal deelnemers voor een in-company training is 8. Bij minder inschrijvingen houden we het recht voor om de scholing naar een andere datum te verplaatsen.
  • Om de kwaliteit van de scholingen te waarborgen kunnen er maximaal 12 deelnemers per scholing aanwezig zijn. 

We Care College opleidingen

Met passie voor het vak en het onderwijs leren onze vakkundige docenten en trainers je graag alles over de (kraam)zorg.

We Care College biedt opleidingen en bij- en nascholingen aan voor werknemers in de geboortezorg, kinderopvang en zorgprofessionals. De bij- en nascholingen zijn geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). 

Ons onderwijsaanbod richt zich op:

-Gediplomeerde kraamverzorgenden

-Medewerkers in de geboortezorg

-Zorgprofessionals

 

Wij zijn bereikbaar via 06 1566 8223. Op maandag en donderdag van 9.00 tot 16.30 uur zijn we ook via whatsapp bereikbaar op dat nummer.

Alle opleidingen van We Care College opleidingen

Eisen

Praktiserend kraamverzorgende

Ratings