Als kraamverzorgende samen trainen met de verloskundigen uit jouw regio? In deze scholing kan het! Ideaal voor verloskundigenpraktijken met een eigen kraamzorgteam.
Als kraamverzorgende samen trainen met de verloskundigen uit jouw regio? In deze scholing kan het! Ideaal voor verloskundigenpraktijken met een eigen kraamzorgteam.
De Multidisciplinaire scholing Acute Verloskunde is een 1-daagse multidisciplinaire teamtraining samen met eerstelijns verloskundigen uit de eigen regio.
Voor kraamverzorgenden die het deelcertificaat Partusassistentie willen behalen, is deze ééndaagse training een echt cadeautje! Meer dan bij welke training ook staat hun belangrijke rol als kraamverzorgende bij een partus centraal en worden zij getraind in alle uitdagingen die die rol met zich mee kan brengen. Door veilig te oefenen in een zeer realistisch nagebootste setting en met voor hen bekende verloskundigen, is het leerrendement enorm groot.
Voor verloskundigen voldoet de training aan alle voorwaarden van de verplichte nascholingen Acute Verloskunde.
Cursusleidster
De cursus wordt verzorgd door een ervaren verloskundige of gynaecoloog.
Inhoud
De kraamverzorgenden en hun verloskundigen trainen in het simulatiecentrum van Medsim en maken daarbij gebruik van diverse oefenfantomen, animatiefilmpjes ter visualisatie van obstetrische complicaties, zeer realistische simulatie m.b.v. high-tech patiëntsimulatoren (hoogzwangere patiënt kan bevallen, praten, zuchten, bloeden, heeft bloeddruk, hartslag en saturatie, blaas kan gevuld/geleegd worden), een interactieve babysimulator, compleet ingerichte slaapkamer en poliklinische bevalkamer met verlosbed en bevalbad, telefoonsysteem en debriefing met behulp van videofeedback.
Theoretische verdieping met betrekking tot acute situaties die zich kunnen voordoen bij een partus.
- Stuitbevalling
- Fluxus post partum
- Schouderdystocie
- (Pre-)eclampsie
- Uitgezakte navelstreng
- Reanimatie natte pasgeborene
- Partus bij afwezigheid verloskundige
- Rapportage en overdracht (ISBARR) bij acute situaties
- Samenwerking met zorgprofessionals
Trainen van praktische en communicatieve vaardigheden rondom deze onderwerpen.
Accreditatie en certificaat
Norm 2019: De cursus is geaccrediteerd voor 7 punten bij het KCKZ (3 punten subcategorie B3, 4 punten subcategorie C2)
Norm 2023: De cursus is geaccrediteerd voor 7 punten bij het KCKZ (3 punten in onderdeel C, 4 punten (sub)onderdeel D1)
Medsim zorgt binnen 2 weken na het volgen van de cursus voor het bijschrijven de punten in uw PE-Online dossier. Ook ontvangt u digitaal een certificaat.
Locatie en duur
De cursus vindt plaats op locatie van Medsim in Eindhoven (Dominee Theodor Fliednerstraat 1).
De cursus duurt 1 dag.
Kosten
De cursus kost € 250,-
Per cursusdag is er plaats voor 8 kraamverzorgenden
Medsim is een onafhankelijk training- en kennisinstituut voor de medische zorg.
Wij bieden unieke multidisciplinaire teamtrainingen voor medische professionals, in een veilige en realistische omgeving. Medsim beschikt over een modern simulatiecentrum en levert met onderzoek en innovatieve simulatietrainingen een fundamentele bijdrage aan de patiëntveiligheid. Anders dan andere centra stelt Medsim bij haar trainingen het multidisciplinaire team en het verbeteren van de teamkwaliteiten centraal.
Onze visie
Naast kennis, (technische) vaardigheden en protocollen spelen communicatie en samenwerking in acute medische situaties een cruciale rol. Nog te vaak leidt miscommunicatie of gebrekkige samenwerking in stresssituaties tot onbedoelde schade voor de patiënt. Schade die in veel gevallen te voorkomen was geweest. Beter op elkaar ingespeeld raken als team en effectief leren communiceren is dé manier om de teamprestaties te optimaliseren en de patiëntveiligheid te vergroten. In al haar trainingen besteedt Medsim aandacht aan communicatie en samenwerking en laat zij teams medische vaardigheden én teaminteractie trainen in een veilige en vertrouwde setting.
Kraamzorg en verloskunde
Medsim biedt trainingen op allerhande kennisgebieden van kraamzorg en verloskunde. Daarbij voldoen alle trainingen aan de accreditatiecriteria van KCKZ en KNOV. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers uit het vak.