Jij gaat de bijscholing efficiënt organiseren in de kraamzorg volgen. Als kraamverzorgende heb je je taken en verantwoordelijkheden. Je voert controles uit en werkt ernaar toe dat ouders aan het einde van de week zelfredzaam zijn.
Jij gaat de bijscholing efficiënt organiseren in de kraamzorg volgen. Als kraamverzorgende heb je je taken en verantwoordelijkheden. Je voert controles uit en werkt ernaar toe dat ouders aan het einde van de week zelfredzaam zijn.
Jij gaat de bijscholing efficiënt organiseren in de kraamzorg volgen. Als kraamverzorgende heb je je taken en verantwoordelijkheden. Je voert controles uit en werkt ernaar toe dat ouders aan het einde van de week zelfredzaam zijn. Maar hoe regel je dat in? Hoe plan je een kraamzorg dag? Hoe ga je efficiënt om met de tijd die je hebt? Hoe zorg je je dat je prioriteiten stelt, wanneer doe je je controles, hoe deel je jouw dag in? En wat doe je als de dag anders loopt? Wanneer geef je welke voorlichting?
Op deze vragen gaan we je deze bijscholing antwoord geven. We staan naast het plannen en prioriteiten stellen stil bij jouw taken en verantwoordelijkheden. Ook staan we stil bij de logica wanneer je welke voorlichting geeft. Ten slotte staan we nog even stil bij je beroepshouding. Deze helpt je namelijk in het stellen van prioriteiten.
Tijdens deze bijscholing werk je aan de volgende leerdoelen:
-Je hebt kennis van de taken en verantwoordelijkheden die je als kraamverzorgende hebt.
-Je hebt inhoudelijke kennis van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP).
-Je kunt het Landelijk Indicatie Protocol toepassen in jouw dagelijkse planning.
-Je kunt jouw taken en verantwoordelijkheden toepassen in het Landelijk Indicatie Protocol.
-Je kunt op een praktische manier jouw dagelijkse werkdag inplannen
-Je hebt kennis van mogelijkheden die je helpen efficiënt met jouw tijd tijdens een werkdag om te gaan
-Je hebt kennis van het timemanagement model van Eisenhower en kunt dit toepassen tijdens jouw werkzaamheden.
-Je kent de toegevoegde waarde van het nemen van pauze en kunt deze toepassen tijdens je dagelijkse werkzaamheden.
-Je hebt nagedacht over wanneer je welke voorlichting geeft.
We verwachten van je dat je ongeveer 2 uur nodig zult hebben om het theoretische gedeelte van de bijscholing te doorlopen. Nadat je de training bent gestart, heb je 3 maanden de tijd de training helemaal af te ronden.
Uiteindelijk heb je na het afronden van deze training aan een paar heel belangrijke kerntaken en kwaliteitseisen gewerkt die belangrijk zijn voor jou als kraamverzorgende!
Je hebt na het afronden van deze training namelijk gewerkt aan de volgende kerntaken voor kraamverzorgenden:
-Kerntaak: Het bieden van zorg en ondersteuning op basis van het geboortezorgplan
-Kerntaak: Het geven van informatie en voorlichting gericht op het omgaan met de nieuwe gezinssituatie
-Kerntaak: Het begeleiden van een zorgvrager
-Kerntaak: Het afstemmen van de zorgverlening af met alle betrokkenen
Hoe gaat de bijscholing in zijn werk?
De bijscholing is opgebouwd uit een aantal hoofdstukken. Deze hoofdstukken neem je door. Aan het eind van een aantal hoofdstukken volgen een aantal verwerkingsvragen- of opdracht. Je kunt de opdrachten aanleveren door deze te mailen naar info@kraamzo.nl. In de tijd dat de docenten jouw opdracht nakijken, kun jij alvast verder met de bijscholing. Je hoeft dus niet op antwoord te wachten! Het nakijken van een opdracht kan namelijk één tot enkele dagen duren.
Aan het eind van de bijscholing maak je een toets om te beoordelen of je de inhoud goed tot je hebt genomen. Als je de toets met een voldoende afsluit, heb je het theoretische gedeelte van de bijscholing afgerond.
Accreditatie
2019 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd voor in totaal 3 punten in de categorie C (subcategorie C1, verdieping algemene onderwerpen)
2023 systematiek: Deze bijscholing is geaccrediteerd voor in totaal 3 punten in onderdeel B (sub-onderdeel B2, Verdieping inhoudelijke kennis kraamzorg)
HCPOnline heeft zich toegelegd op het ontwikkelen van geaccrediteerde e-learnings voor kraamverzorgenden. Samen met fysieke scholing op locatie kunnen e-learnings goed passen in de totale scholingsmix.
Hierbij is het tevens onze missie om nieuwe e-learnings te ontwikkelen in samenwerking met deskundigen op het gebied van thema's die tot nu onderbelicht blijven.
Alle opleidingen van HCP Online Online